Friday, June 19, 2015

Mida võib, mida peaks piirama?


pH-toitumise puhul on oluline teada, milliseid toiduaineid on soovitatav süüa ja milliseid mitte. Avaldame siinkohal lühikese toitumistabeli, põhjalikumat teavet saab leheküljelt www.phtasakaal.ee.



  • Piiramatult võib süüa: sibul, lillkapsas, värsked herned, rabarber, porrulauk, murulauk, küüslauk, seller, lehtsalat, hapuoblikas, värske kurk, põldosi, rohelised oakaunad, kaalikas, porgand, punapeet, redis, naeris, laim, sidrun, avokaado, tomat, speltanisu, läätsed, metspähkel, tofu, kõrvitsaseemned, linaseemned, köömned, külmpressitud oliivi- ja linaseemneõli.
  • Harva tasub süüa: mageveekalad, ananass, mandariin, banaan, pirn, virsik, aprikoos, tikrid, viinamarjad, jõhvikad, maasikad, vaarikad, greip, arbuus, sõstrad, pruun riis, kreeka pähklid, päevalilleõli ja kookospähklid.
  • Võimalusel vältige: sea-, vasika- ja veiseliha, kana, munad, merekalad, koor, piim, pett, kõvad ja toorjuustud, saiad, küpsised, rukki- ja teraleivad, pistaatsia pähklid, maapähklid, või, margariin, šokolaad, mesi, rafineeritud suhkur, suhkruasendajad, äädikas, ketšup, majonees, sinep, pakimahlad, alkohol, tee, kohv.

No comments:

Post a Comment