Friday, June 19, 2015

30% happelist ja 70% aluselist + aluseline vesi

Kehategevuse käigus tekib organismis pidevalt happelisi aineid ja keha vabaneb neist neljal viisil: hingamise, higistamise, urineerimise ja soolestiku tühjendamise teel. Kui happelist jääki on liiga palju, ei jõua organism neist kõigist vabaneda ja need hakkavad kuhjuma, põhjustades esialgu kaebusi, mis võivad üle minna haigusteks.
Et toiduga happelisust vähendada, peab sööma aluselisi jääke tekitavaid toiduaineid. Samas juhin tähelepanu ühele ohtlikule ja levinud arusaamale inimeste seas, et tervislik on süüa ainult aluselist jääki andvaid toiduaineid. Hea oleks meeles pidada, et happelist jääki tekitavatest toiduainetest saame väga vajalikke vitamiine, mineraale, ensüüme jm. Probleem on lihtsalt selles, et me tarbime neid liiga palju. Kui ma vaatan, mida poes toidukorvidesse laotakse, siis on seal 95–100% happelist jääki andvad toiduained, aga tervise hoidmiseks võiks olla 30% happelist ja 70% aluselist. 100% aluselisel toidul võib olla kuni kaks nädalat. See on keha võimas puhastumine happelistest jääkidest.”
Rusikareegel on selline, et kõik rohelist värvi aedviljad on aluselisemad ja magusamad toiduained tavaliselt happelisemad. Juurviljade seas on ka happelist jääki jätvaid valikuid, kuid nende söömine on väga vajalik. Teisisõnu: süsivesikud (magusad toiduained) teevad organismi happelisemaks ja hapumad, sisaldades vähem süsivesikuid, on organismile aluselisemad ehk siis kasulikumad (sidrun, rabarber, kirss, greip).
Iga päev tuleks süüa järgmisi aluselisi toiduaineid: aedvilju, enamikku puuvilju, rohelisi köögivilju, marju, herneid, ube, läätsi, pähkleid, mandleid, seemneid jne. Värske taimne ja toores toit aitavad tasakaalustada happelist jääki andvaid toiduaineid.
Üks hea viis organismi aluselisemaks muuta on aluselise vee joomine. Aluselisemaks muudavad vee tõepoolest hapud puuviljad: sidrun, laim, aga ka kurk. Aluselisema reaktsiooniga on samuti taimeteed.

70–80% meie sisekeskkonnast. Veeta üle kümne päeva ei ela, toiduta küll.
Aluseline vesi võimaldab happeid neutraliseerida, takistab rasvkoe teket, kivide moodustumist kuseteedes, sapiteedes ja süljenäärmetes, hoiab seedetrakti korras, niisutab limaskesti ja ei lase nahal kortsu minna. Ka vaimne tervis sõltub kehakudede pH-st.

Eestis on saadaval korallpulber ja nelja soola pulber (karbonaatsoolad), poodides Devini vesi. Neid võib vajadusel tarbida iga päev, ka perioodiliselt.
Aluselise vee tarbimisel võib väga happelise keha puhul esimese reaktsioonina tekkida kõhulahtisus, mida hinnatakse kehas toimuva katastroofina, kuid seda tuleks võtta kui seedetrakti võimet ennast liigsest happelisusest vabastada ja seedetrakt toitainete imendumiseks paremasse olukorda viia. Ka oksendamine on seedetrakti liighappesuse tunnus ja seedetrakti võime end korrastada.

No comments:

Post a Comment